Шановні мешканці багатоквартирних будинків!

  • 891

ПАТ «ЧЕРКАСИГАЗ» повідомляє, що втратив чинність наказ №35 від 30.07.97 р. «Про затвердження Положення про порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання житлових будинків, громадських будівель, підприємств побутового та комунального призначення», на підставі якого ПАТ «ЧЕРКАСИГАЗ» виконували безоплатне технічне обслуговування систем газопостачання, газового обладнання в житлових будинках смт Драбів на умовах визначеного ним Положенням договору на планове технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання.

Згідно Кодексу газорозподільних систем, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.09.2015р. № 2404 передбачено, що технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирному будинку здійснюється на умовах договору, укладеного між співвласниками/особою, уповноваженою на це співвласниками і суб'єктом (Закон України “Про особливості здійснення права власності в багатоквартирних будинках”), що має право на виконання таких робіт.

З огляду на те, що нормативно-правовий акт, який регулював договірні відносини ПАТ «ЧЕРКАСИГАЗ» із власниками/співвласниками (балансоутримувачами) багатоквартирних житлових будинків в частині виконання Товариством безоплатних робіт з проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкової системи газопостачання втратив чинність, ПАТ «ЧЕРКАСИГАЗ» ставить Вас до відома про припинення з 01.01.2019 року виконання зазначених робіт на безоплатній основі, а у випадку незабезпечення технічного обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирному будинку розподіл природного газу припиняється.

Товариством на сьогоднішній день вже розпочата компанія із укладання договорів на проведення робіт з технічного обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання та переходу на обслуговування за договорами на умовах вільного ринку та договірних умов.

Враховуючи вищевикладене, для недопущення припинення газопостачання багатоквартирних житлових будинків та забезпечення безпечної життєдіяльності їхніх мешканців, просимо звернутися уповноважених осіб (управителів) багатоквартирних житлових будинків до Драбівського УЕГГ для укладання договорів на технічне обслуговування внутрішньобудинкової системи газопостачання, що передбачені чинним законодавством України.

Драбівське управління по експлуатації газового господарства